Gazze Şeridi’nde ateşkesin ardından İsrail ordusunun saldırıları devam ediyor. Han Yunus’ta bir genç hayatını kaybederken, Deyr el-Belah’ta bir Filistinli yaralandı.
İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde 10 Ekim 2025’te yürürlüğe giren ateşkese rağmen saldırılarını sürdürüyor. Son olarak, Han Yunus’un kuzeyindeki Satr Şarki bölgesinde Ammar Talal Ebu Şab isimli bir genç, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti. Kentin orta kesimlerindeki Deyr el-Belah’ın doğusunda yer alan Kastal Kuleleri bölgesinde ise insansız hava aracı (İHA) saldırısında bir Filistinli yaralandı.
Anadolu Ajansı (AA) muhabirine bilgi veren bir sağlık kaynağı, Ammar Talal Ebu Şab’ın yaşamını yitirdiğini teyit etti. Bu olay, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinin Satr Şarki bölgesinde meydana geldi. İsrail ordusunun bölgedeki faaliyetleri devam ediyor.
Deyr el-Belah kentinin doğusundaki Kastal Kuleleri mevkisinde gerçekleşen İHA saldırısı, bölgedeki gerilimi artırdı. Saldırıda yaralanan Filistinli, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. İsrail’in hava saldırıları, bölge halkı arasında endişeye yol açıyor.
Gazze’de ateşkesin yürürlüğe girdiği 10 Ekim 2025 tarihinden bu yana İsrail’in saldırılarında can kayıpları artıyor. Bu tarihten itibaren toplam 828 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 342 kişi ise yaralandı. Bölgedeki insani durum giderek kötüleşiyor.
İsrail’in Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıların bilançosu ağırlaşıyor. Bugüne kadar toplam 72 bin 608 kişi hayatını kaybederken, 172 bin 445 kişi de çeşitli düzeylerde yaralandı. Bölgedeki çatışmaların uzun vadeli etkileri endişe yaratıyor.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap