Hatay’ın Dörtyol ve Hassa ilçelerinde şiddetli sağanak sele neden oldu. Cadde ve sokaklar göle dönerken, Vali Masatlı bölgede inceleme yaptı.
Hatay’ın Dörtyol ilçesinde sabah saatlerinde başlayan şiddetli sağanak, Deliçay ve Özerli Çayları’nda taşkınlara neden oldu. Kuzuculu ve Numune Evler Mahalleleri’ndeki cadde ve sokaklar sular altında kalırken, Hassa ilçesinde de Söğüt, Aşağıkarafakılı ve Güdükali Dereleri ile Akbez Çayı taştı. Taşkınlar evleri, ahırları ve bahçeleri etkilerken, bazı araçlar da sürüklendi.
Dörtyol ve Hassa ilçelerinde belediye ekipleri, taşkınlardan etkilenen bölgelerde çalışmalara hızla başladı. Belediye ekipleri, sular altında kalan bölgelerde tahliye ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşların mağduriyetini gidermek için tüm imkanlar seferber edildi.
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Dörtyol ilçesindeki taşkından etkilenen alanları yerinde inceledi. Meteoroloji’nin 28 Mayıs saat 14.00 ile 29 Mayıs saat 21.00 arasında Erzin, Dörtyol, İskenderun, Samandağ ve Yayladağı hattında kuvvetli yağış uyarısı yaptığını hatırlatan Vali Masatlı, bu uyarı üzerine Valilik koordinasyonunda ilgili kurumlarla toplantı yapıldığını belirtti.
Vali Masatlı, Deliçay çevresinde yer yer hasarlar oluştuğunu ve özellikle denizle buluştuğu noktada 17 aracın hasar gördüğünü açıkladı. Şu ana kadar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne toplam 64 ihbar geldiğini ve bunlardan 35’inin Dörtyol ilçesiyle ilgili olduğunu kaydetti. Vali Masatlı, can kaybı yaşanmadığını vurgulayarak, tüm kurum ve kuruluşlarla sahada olduklarını ve olumsuz tablonun en kısa sürede normale döneceğini umduğunu ifade etti. Zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap