İletişim Başkanlığı, YKS öncesi milli maç için duyuru yaptı. Vatandaşlardan, sınavdaki öğrencileri düşünerek kutlamaları ölçülü yapmaları istendi.
İletişim Başkanlığı, A Milli Futbol Takımı’nın Paraguay ile oynayacağı Dünya Kupası eleme maçı öncesinde vatandaşlara yönelik bir duyuru yayımladı. Duyuruda, milli maça verilecek desteğin, aynı gün yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrencilerin dikkatini dağıtmaması ve sınav başarılarını olumsuz etkilememesi için kutlamaların ölçülü yapılması istendi.
Başkanlık tarafından yapılan açıklamada, milli takımın yarınki kritik karşılaşması öncesinde heyecan yaşanırken, YKS’ye girecek öğrencilerin sınav başarısını gözetmenin önemi vurgulandı. Bu kapsamda, maç öncesi ve sonrasında yüksek sesli kutlama, konvoy ve korna kullanımından kaçınılması gerektiği belirtildi.
Yayın araçlarının ses seviyesinin çevreyi rahatsız etmeyecek düzeyde tutulması, özellikle sınav sabahı gereksiz araç trafiği ve gürültü oluşturabilecek davranışlardan uzak durulması talep edildi. Sınav merkezlerinin çevresinde azami sessizliğe özen gösterilmesi gerektiği ifade edildi.
Açıklamada, öğrencilerin uzun süredir emek verdiği bu önemli sınavda dikkatlerini koruyabilmeleri için toplumsal duyarlılık sergilenmesi çağrısı yapıldı. Aileler ve tüm vatandaşlardan, gençlerin geleceği açısından büyük önem taşıyan bu süreçte destekleyici bir tutum benimsemeleri istendi. Milli takıma olan desteğin gösterilirken, öğrencilerin sınav başarısına katkı sağlayacak sakin ve huzurlu bir ortamın korunmasına da özen gösterilmesi gerektiği kaydedildi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap