Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, Leandro Trossard transferi ve kulübün mali durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Arsenal’e Trossard için geçen yıl 25 milyon euro teklif ettiklerini belirtti.
Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, Leandro Trossard transferiyle ilgili açıklamalarda bulunarak geçen sezon Belçikalı oyuncu için Arsenal’e 25 milyon euro ve Trossard’a 8 milyon euro maaş teklif ettiklerini ancak bu sezon daha az maliyetle transferi gerçekleştirdiklerini belirtti. Adalı, kulübün mali durumu ve denetleme kurulu raporu hakkında da konuştu.
Serdal Adalı, denetleme kurulunun faizleri önlediklerine dair durumu raporda doğru yansıtmadığını ifade etti. Arsenal’in Trossard için sonraki satıştan pay istediğini ancak bu transferi gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Adalı, Trossard’ın Beşiktaş’taki son kontratı olmayacağını da sözlerine ekledi.
Adalı, Monaco’dan transfer edilen Kassoum Ouattara’yı teknik direktör Vincenzo Italiano’nun özellikle istediğini belirtti. Sol bek pozisyonu için başka alternatiflere de baktıklarını ancak hocanın Ouattara’yı çok istemesi üzerine bu transferi gerçekleştirdiklerini söyledi.
Bu sezon en büyük isteklerinin tribünlerin birlik olması olduğunu vurgulayan Adalı, taraftar gruplarının sosyal medyadaki etkisine dikkat çekti. Taraftarın camianın kalbi olduğunu ve takımı güçlü desteklemesi gerektiğini ifade etti. Kapasite artırımı yaparak taraftarın takımı daha iyi desteklemesini sağlamayı amaçladıklarını belirtti.
Beşiktaş tribünlerinin her zaman daha iyisini yapma gücüne sahip olduğunu söyleyen Adalı, taraftarın takıma destek vereceğinden emin olduğunu dile getirdi. Takımın geçen seneki transferlerin üzerine daha da güçlendiğini ve taraftarın desteğinin büyük önem taşıdığını ekledi.
Denetleme kurulunun divan kurulu toplantısında açıkladığı raporla ilgili Adalı, banka borçlarını ödeyerek yaklaşık 3-4 milyon euro faizden kurtardıklarını ve erken ödeme indirimi aldıklarını belirtti. Bu durumun raporda doğru şekilde açıklanması gerektiğini savundu. Yöneticilerin sürekli kulübe para aktardığını ve parayı kulüpte tutma gibi bir durumlarının olmadığını ifade etti.
Beşiktaş’ın 128 milyon euro banka borcuyla devraldığını ve bu rakamın şu anda 53 milyon euroya düştüğünü açıklayan Adalı, Dikilitaş projesinden 1.5 milyar Türk Lirası, toplamda ise 3 milyar Türk Lirası’nın bankalara yatırıldığını belirtti.
Rakiplerinin emlak projeleriyle farkı açtığını ve Beşiktaş’ın da bunu yapmak zorunda olduğunu söyledi. Borçları ödemek için Dikilitaş projesini hayata geçirdiklerini ve projenin gelirinin transferlerde kullanılacağını belirtti. Öncelikli hedeflerinin faizi durdurmak olduğunu, faizli borç bittiğinde normal borcun ödeneceğini vurguladı.
Adalı, eski ve mevcut yönetimin harcadığı 100 milyon euro karşılaştırıldığında, kendi dönemlerinde alınan oyuncuların değerinin karşılığının bulunduğunu savundu. Borcun olacağını ancak karşılığının da önemli olduğunu ekledi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap