İran Meclis Başkanı Kalibaf, ABD Başkanı Trump’ın Hürem Boğazı açıklamasına yanıt verdi. Trump’ın 7 yalan beyanda bulunduğunu söyledi.
ABD Öncesi İranının Üzerindeki Baskının Çıkışının Önünnü Açıyor. ABD Başkanı Donald Trump, daha önce yaptığı bir açıklamada, İran ile anlaşmaya varıldığını ve stratejik önemdeki Önemli bir deniz çıkış noktası olan Hürem Boğazı’nın açık kalacağını duyurmuştu.
Trump’ın bu açıklamasının ardından İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf’tan sert bir yanıt geldi. Kalibaf, Trump’ın beyanlarının doğrudışını savunarak, Hürem Boğazı’ndan yapılacak geçişler konusunda İranın belirlediği bir rota izleneceğini vurguladı.
Kalibaf, ABD Başkanının kısa süre içinde yaptığı beyanların doğruluğunu sorguladı. Özel bir basın toplantısında konuşan Kalibaf, “ABD Başkanı 1 saat içinde 7 iddiada bulundu ve bu iddiaların yedisi de yalandı.” ifadelerini kullandı. Kalibaf, bu yalan beyanların savaşta bir kazanım sağlamayacağını ve görüşmelerde de bir sonuç vermeyeceğini belirtti.
Kalibaf, Hürem Boğazı’nın durumuna ilişkin Önemli açıklamalarda bulundu. Ablukanın devam etmesi halinde boğazın açık kalmayacağını kaydeden Kalibaf, geçişlerin “belirlenen rota” ve “İranın izniyle” gerçekleşeceğini söyledi. Kalibaf, boğazın açık olup olmayacağı ve yönetim kurallarının sosyal medya tarafından değil, “saha tarafından belirleneceği” çeklinde konuştu.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap