Gram altın, haftanın son işlem gününe düşüşle başladı. ABD Merkez Bankası’nın faiz kararı ve doların güçlü seyri altın fiyatlarını baskılıyor.
Gram altın, haftanın son işlem gününde düşüşle başladı. Saat 10.00 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,6 değer kaybederek 6 bin 673 liradan işlem gören gram altın, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararının ardından doların güçlü seyri ve ons altındaki gerilemeyle baskı altında kaldı.
Aynı dakikalarda çeyrek altın 10 bin 949 liradan, Cumhuriyet altını ise 43 bin 683 liradan alıcı buldu. Altının onsu da önceki kapanışının yüzde 0,6 altında 4 bin 592 dolardan işlem gördü.
ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler doğrultusunda yüzde 3,5-3,75 aralığında sabit tuttu. Bu kararın ardından gelen tepki alımlarıyla dün yükselen altının onsu, haftanın son işlem gününde satıcılı bir seyir izledi.
Doların küresel piyasalarda güçlü seyrini sürdürmesi ve Fed’in gelecek dönemde temkinli yaklaşımına devam edebileceğine yönelik beklentiler altın fiyatları üzerinde baskı oluşturdu.
Bugün yurt içi piyasalar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle kapalı kaldı.
Analistler, yatırımcıların bugün ABD’de açıklanacak imalat aktivitesine yönelik verileri dikkatle takip edeceğini belirtti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap