Albuquerque’de esrarengiz bir olayda, eve giden ilk yardım ekipleri zehirlendi. 3 kişi hayatını kaybetti, 18 sağlık çalışanı hastaneye kaldırıldı.
New Mexico’nun Albuquerque kentinde, bir eve yapılan ihbar sonrası olay yerine giden ilk yardım ekibinden 18 kişi, evdeki 4 kişiden 3’ünün hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan gizemli bir maddeye maruz kaldı.
Yetkililer, acil durum ekiplerinin eve “aşırı doz madde kullanımı” şüphesiyle sevk edildiğini bildirdi. Ekipler, evde baygın halde buldukları 4 kişiden 3’ünün yaşamını yitirdiğini tespit etti. Hayatını kaybedenlerin kimliği ve olayın kesin nedeni henüz açıklanmadı.
Olay yerine müdahale eden ilk yardım ekibinden 18 kişi, müdahale sırasında tanımlanamayan bir maddeye maruz kaldı. Bu maruziyet sonucu mide bulantısı, baş dönmesi gibi belirtiler gösteren sağlık çalışanları hastaneye kaldırıldı. Yetkililer, karantinaya alınan personelden 2’sinin durumunun ağır olduğunu belirtti.
İtfaiye ekipleri, olay yerinde inceleme yaparak söz konusu maddeyi tespit etmeye çalıştı. İlk belirlemelere göre, halk sağlığını tehdit eden acil bir durumun söz konusu olmadığı ifade edildi. Soruşturma sürüyor.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap