Almanya’da Cadılar Bayramı’nda başlayan protestolar Frankfurt’ta yağmaya dönüştü. Vitrinler kırıldı, mağazalar soyuldu, çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Almanya’da 31 Ekim’de düzenlenen gençlik protestoları, Cadılar Bayramı gecesinde Frankfurt’ta yağma olaylarına dönüştü. Kent merkezindeki birçok iş yerinin vitrinleri kırılırken, mağazalardan ürünler çalındı. Pazar sabahı yapılan ilk açıklamalara göre 30’dan fazla kişi gözaltına alındı.
Alman basınının bildirdiğine göre, saldırıya uğrayan işletmeler arasında bir silah mağazası da yer aldı. Polis, bu mağazadan çalınan iki silahı ele geçirdi. Olaylar sırasında bir kişinin yağmaladığı giysilerle bir mağazadan koşarak uzaklaştığı görüntülendi.
Frankfurt polisi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şiddet olaylarının sürdüğünü belirtti. Polis, şehir merkezinden uzak durulması yönünde halkı uyardı. Operasyona özel polis birimi SEK de destek verdi. Yaklaşık 100 kişilik bir grubun kimlik kontrolü yapıldı. Polis, durumun gece 03.00 sularında kontrol altına alındığını bildirdi.
Sabah saatlerinde Frankfurt’un işlek caddesi Zeil ve çevresinde temizlik ekipleri, kırılan camları topladı. Yağmalanan bir ayakkabı mağazasının önündeki tahribat dikkat çekti. Silah mağazasının çevresinde ise polis şeritleri görüldü. Polis sözcüsü, maddi hasarın boyutunun henüz belirlenmediğini ifade etti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap