SON DAKİKA
--:--:--

Hantavirüs Kaynaklı Vakalara Karşı Karantina Kapsamlı Tedbirler Alındı

Hantavirüs vakaları nedeniyle karantinaya alınan MV Hondius gemisindeki yolcuların tahliyesi ve alınacak tedbirler İspanya tarafından duyuruldu.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Hantavirüs Kaynaklı Vakalara Karşı Karantina Kapsamlı Tedbirler Alındı

İspanya İçişleri Bakanı Fernando Grande-Marlaska, hantavirüs vakalarının tespit edildiği ‘MV Hondius’ gemisindeki yolcuların tahliyesi ve karantinaya alınmasıyla ilgili kritik kararları duyurdu. Marlaska, gemideki tüm yolcuların ve mürettebatın, kendilerini ülkelerine götürecek uçak hazır olana dek gemiden ayrılmayacağını belirtti.

Marlaska, gazetecilere yaptığı açıklamada, İspanya’nın hem ulusal hem de uluslararası sağlık kuruluşlarıyla tam bir koordinasyon içinde çalıştığını vurguladı. Kanarya Adaları halkının ve gemi yolcularının güvenliğinin öncelikli hedef olduğunu kaydeden bakan, alınan tüm tedbirlerin teknik ve bilimsel kriterlere dayandığını ifade etti.

Yolcuların Güvenliği Önceliklendirildi

Bakan Marlaska, virüsün yayılma riskini kontrol altına almak ve en ufak bir riski dahi engellemek amacıyla hareket edildiğini söyledi. Yolcuların ve halkın güvenliğini sağlamak için teknik ve bilimsel kontrol mekanizmalarının titizlikle uygulanacağını belirtti. Gemideki herkesin çevreden tamamen izole edileceği ve halkla hiçbir temasın söz konusu olmayacağı güvencesini verdi.

Tenerife’deki Granadilla de Abona Limanı’na yanaşacak gemiden tahliye edilecek yabancı yolcular, ülkelerine dönecekleri uçağın hazır olmasıyla birlikte havaalanına nakledilecek. Ambulans veya otobüslerle taşınacak yolcuların, havaalanına varışlarının ardından derhal uçuşları gerçekleştirilecek.

Sağlık Bakanı Monica Garcia, acil tıbbi müdahale gerektirmeyen tüm yabancıların, semptom göstermeleri halinde dahi ülkelerine gönderileceğini açıkladı. Gemide bulunan 14 İspanyol vatandaşının ise Tenerife’den Madrid’e nakledilerek bir askeri hastanede 45 gün sürmesi öngörülen karantinaya alınmayı kabul ettiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı Sivil ve Acil Durumlar Genel Sekreteri Virginia Barcones, ‘MV Hondius’ gemisinde hantavirüs tespit edilen yolcu ve mürettebatın 23 farklı ülkeden olduğunu bildirdi. Toplam 147 kişinin etkilendiği gemide Filipinler’den 38, İngiltere’den 23, ABD’den 17 ve İspanya’dan 14 kişi bulunuyor. Ayrıca Almanya, Fransa, Hollanda, Ukrayna, Kanada, Avustralya, Türkiye (3 kişi), Hindistan, Belçika, İrlanda, Yunanistan, Polonya, Portekiz, Karadağ, Japonya, Yeni Zelanda, Rusya, Arjantin ve Guatemala’dan da yolcuların olduğu belirtildi.

Hantavirüs, çoğunlukla kemirgenlerden bulaşan, ateş, yorgunluk ve kas ağrısı gibi belirtiler gösteren bir hastalıktır. Solunum yetmezliğine yol açabilen virüs, bazı durumlarda iç kanama ve böbrek yetmezliğiyle de seyredebiliyor.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Hantavirüs Kaynaklı Vakalara Karşı Karantina Kapsamlı Tedbirler Alındı
Hantavirüs Kaynaklı Vakalara Karşı Karantina Kapsamlı Tedbirler Alındı
Caribbean Princess Yolcu Gemisinde Norovirüs Salgını 115 Kişiyi Etkiledi
Caribbean Princess Yolcu Gemisinde Norovirüs Salgını 115 Kişiyi Etkiledi
Bahar Aylarında Çocuklarda Alerjik Hastalıklar Artış Gösteriyor
Bahar Aylarında Çocuklarda Alerjik Hastalıklar Artış Gösteriyor
Hantavirüs Vakaları Sonrası Kritik Karar: İçinde Türklerin Olduğu Gemi Tenerife’de Boşaltılıyor
Hantavirüs Vakaları Sonrası Kritik Karar: İçinde Türklerin Olduğu Gemi Tenerife’de Boşaltılıyor
Kastamonu Mantarları Basınç Ülseri Tedavisinde Kullanılacak
Kastamonu Mantarları Basınç Ülseri Tedavisinde Kullanılacak
Nefes Darlığı Çeken İrfan Bozan’ın Boynundan 542 Gramlık Tiroit Kitlesi Çıkarıldı
Nefes Darlığı Çeken İrfan Bozan’ın Boynundan 542 Gramlık Tiroit Kitlesi Çıkarıldı
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır.