İsrail Savunma Bakanlığı, bölgesel tehditlere karşı hava üstünlüğünü korumak amacıyla F-35 ve F-15IA uçaklarından oluşan iki yeni filo alımını onayladı.
İsrail Savunma Bakanlığı, ülkenin askeri kapasitesini güçlendirme hedefiyle Lockheed Martin üretimi F-35 ve Boeing üretimi F-15IA savaş uçaklarından oluşan iki yeni muharip filo satın alma planına nihai onay verdi. Milyarlarca dolarlık bu anlaşma, İsrail’in bölgesel tehditlere karşı stratejik hava üstünlüğünü sürdürme kararlılığını pekiştiriyor. Bakanlık, bu uçakların İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) uzun vadeli güç yapılanmasının temel taşlarından olacağını belirtti.
Savunma Bakanlığı Genel Direktörü Amir Baram, onayın hemen ardından bakanlığın ABD’deki temsilciliğine talimat verdi. Baram, ABD hükümeti ve askeri yetkililerle anlaşmaların sonuçlandırılması için ilerleme kaydedilmesini istedi. Bu adım, satın alma sürecinin hızlandırılacağını gösteriyor.
Savunma Bakanı Israel Katz, İran’la yaşanan son savaşın İsrail Hava Kuvvetleri’nin ülkeyi korumadaki belirleyici rolünü bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti. Katz, bu harekattan çıkarılan derslerin hava üstünlüğünü garanti altına almak için güç artırma çalışmalarını sürdürmeyi zorunlu kıldığını vurguladı.
Uçakların teslim edilmesiyle birlikte, İsrail Hava Kuvvetleri’nin F-35I filosunun 100’e, gelişmiş F-15EX’in İsrail versiyonu olan F-15IA filosunun ise 50’ye ulaşması bekleniyor. Bu genişleme, İsrail’in hava gücünü önemli ölçüde artıracak.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap